X

بیماری های راه هوایی

بیماری های راه هوایی

ضایعات خوش خیم حنجره

ضایعات خوش خیم حنجره در واقع زائده های غیر طبیعی هستند که غیر سرطانی بوده و در ناحیه حنجره و تارهای صورتی بوجود می آیند. در ادامه انواع این ضایعات خوش خیم را خواهیم گفت و توضیحاتی را در مورد آنها در اختیارتان قرار می دهیم.

ندول ها

ندول حنجره، شایع ترین ضایعات حنجره هستند که با التهاب و تخریب لایه فوقانی لامینا پروپریا (لایه نازکی از بافت همبند که بخشی از لایه های غشای مخاطی را تشکیل می دهد) همراه می باشند. ندول ها می توانند اندازه های مختلفی داشته باشند و عمدتا در تارهای صوتی تشکیل می شوند.

ندول ها می توانند به صورت حاد (آسیب صوتی) و یا مزمن (استفاده بیش از حد از تارهای صوتی) ظاهر شوند. هر چه میزان ضایعه و یا استفاده از صوت بیشتر باشد، احتمال سفت شدن ضایعات بیشتر و رفع مشکل نیز سخت تر خواهد شد.

این ضایعات خوش خیم عمدتا در دختران جوان و پسر بچه هایی که تن صدای بالایی دارند، مشاهده می شود.

ضایعات خوش خیم حنجره

ضایعات خوش خیم حنجره، زائده های غیر طبیعی هستند که قابل درمان می باشند

پولیپ ها

پولیپ ها، ضایعات مملوء از مایعی هستند که در یک سوم میانی یکی از چین های صوتی تشکیل می شوند. خونرسانی به پولیپ ها به خوبی انجام می شود و به همین خاطر است که این ضایعات خوش خیم به سرعت بزرگ می شوند.

پولیپ ها می توانند ظاهری مشابه تاول داشته باشند. در صورتی که کیست بزرگ شود، جراحی به همراه کار بر روی صدا، بهترین نتایج را به همراه خواهد داشت.

کیست ها

کیست ها، ضایعات خوش خیمی هستند که به صورت یک طرفه و یا در یکی از تارهای صوتی تشکیل می شوند. کیست ها معمولا در قسمت های عمیق تری از لایه های بافت، یافت خواهند شد.

این ضایعات خوش خیم، با این که مملوء از مایع هستند، سفت و محکم بوده و می توانند باعث سفت شدن چین ها و کاهش ارتعاش تارهای صوتی شوند. امکان تشکیل کیست در لبه های چین ها وجود دارد و همین مورد می تواند تشخیص را کمی سخت تر کند.

در بیشتر موارد، کیست ها ارثی هستند اما استفاده بیش از حد از تارهای صوتی و یا انسداد غدد موکوزی می تواند از جمله دلایل تشکیل کیست باشد. به ندرت پیش می آید که کیست دو طرفه تشکیل شود.

جراحی و یا کار بر روی صدا، از جمله روش های درمانی کیست های حنجره می باشد.

گرانولوم و زخم های تماسی

این ضایعات در پی تحریک حنجره در ناحیه غضروف آریتنوئید (غضروفی که تارهای صوتی را به هم متصل می کند) ایجاد می شوند. این تحریک می تواند شامل استفاده نادرست از تارهای صوتی، سرفه های مزمن و یا صاف کردن گلو باشد.

در برخی موارد قرارگیری لوله های جراحی در گلو نیز می تواند منجر به بروز این قبیل ضایعات خوش خیم شود. به دلیل محل تشکیل این ضایعات، تاثیری بر روی صدا نخواهند داشت. با این حال، بیماران اغلب از درد موضعی در گلو شکایت می کنند. برای این دسته از ضایعات خوش خیم، درمان های دارویی به همراه کار بر روی صدا در نظر گرفته خواهد شد.

پاپیلوما

پاپیلوما، ضایعات خوش خیمی هستند که همانند زگیل توسط HPV یا همان ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد می شوند. این ضایعات رشد سریعی دارند و نواحی وسیعی از تارهای صوتی را تحت پوشش قرار می دهند. در صورتی که نسبت به درمان این ضایعات اقدامی صورت نگیرد، شاهد بروز مشکلات تنفسی خواهیم بود.

از آن جایی که احتمال بازگشت مجدد پاپیلوما وجود دارد، بیمار باید چندین مرتبه در طول سال به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. جراحی در کنار کار کردن بر روی صدا می تواند به بهبود کیفیت صدا کمک کند.

ضایعات خوش خیم حنجره

ضایعات خوش خیم حنجره در انواع مختلف هستند که بروز هر یک از این ضایعات دلایل مختلفی دارد

لوکوپلاکی

این ضایعات سفید رنگ عمدتا بر روی سطح تارهای صوتی یافت می شوند و با بیوپسی تشخیص داده خواهند شد. علت بروز این ضایعات می تواند تماس با محرک های شیمیایی مانند الکل باشد. با این که درمان های دارویی به رفع این ضایعات کمک می کنند، اما یکی از موثرترین اقدامات، دوری از محرک ها می باشد.

در نتیجه، بیماران باید تا حد امکان از استعمال دخانیات و یا مصرف مشروبات الکلی دوری و بهداشت صوتی را نیز رعایت کنند.

سخن پایانی

دکتر اصلان احمدی متخصص گوش، حلق و بینی توصیه می کند، در صورتی مشاهده هرگونه ضایعه ای در ناحیه گلو و حنجره فورا به بهترین متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا بررسی های لازم در کمترین زمان انجام شود. برخی از ضایعات ممکن است در مراحل اولیه به راحتی درمان شوند و با گذشت زمان ممکن است ضایعات خوش خیم به ضایعات بدخیم تبدیل شده و نیاز به درمان های پیشرفته و صرف هزینه بیشتر داشته باشد.

Source: https://www.ceenta.com/conditions-and-treatments/benign-lesions-and-inflammatory-conditions

تصاویر
  • ضایعات خوش خیم حنجره
ثبت امتیاز
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: