X

بیماری های راه هوایی

بیماری های راه هوایی

خونریزی طناب صوتی

خونریزی طناب صوتی زمانی اتفاق می افتد که رگ های خونی موجود در تارهای صوتی پاره می شوند و خون به لامینا پروپریا سطحی نشت پیدا می کند. در چنین شرایطی، ارتعاش تارهای صوتی مختل می شود و شاهد بروز اختلالات شدیدی در صدا خواهیم بود.

خونریزی طناب صوتی عمدتا در پی استفاده نادرست و خشن از صدا ایجاد می شود. این حالت دقیقا مشابه زمانی است که کبودی در ناحیه ای از بدن اتفاق می افتد، جایی که رگ های خونی پاره می شوند و خون در پوست تراوش می یابد.

در حالت مشابه یعنی خونریزی طناب صوتی، باید استراحت کافی به صدا داده شود. با رعایت این نکته، امکان جذب مجدد خون فراهم خواهد شد. عدم استراحت صدا و تارهای صوتی منجر به خونریزی بیشتر و اسکار خواهد شد.

خونریزی طناب صوتی

خونریزی طناب صوتی

علائم و نشانه های خونریزی طناب صوتی

تغییر ناگهانی صدا، یکی از شایع ترین علائم خونریزی طناب صوتی می باشد. صدا خشن می شود و از تن صدا کاسته می شود به گونه ای که فرد قادر به حرف زدن نخواهد بود.

عوامل موثر در خونریزی طناب صوتی

افرادی که رگ های خونی بزرگی در تارهای صوتی خود دارند، بیشتر در معرض خونریزی طناب صوتی خواهند بود. بزرگی عروق هم مربوط می شود به زمانی که فردی بیش از حد از صدای خود استفاده می کند. به عنوان مثال، خواننده ها بیشتر در معرض این اختلال هستند.

شناسایی بزرگ بودن رگ خونی در طناب صوتی

استروبوسکوپی، تنها راه تشخیص این است که آیا رگ خونی در تار عصبی بزرگ می باشد یا خیر. از استروب در تشخیص رگ قبل از پارگی استفاده می شود، به همین خاطر، انجام این تست می تواند از بروز خونریزی نیز پیشگیری کند.

اگر طناب صوتی دچار خونریزی شود، انجام استروبوسکوپی می تواند به تشخیص مرحله بهبود نیز کمک کند.

خونریزی طناب صوتی چه عوارضی را به همراه دارد؟

اگر علائم خونریزی نادیده گرفته شوند و یا اختلال به درستی تشخیص داده نشود، احتمال تشکیل اسکار در تارهای صوتی افزایش خواهد یافت. اسکار بر روی تار صوتی نیز می تواند کلفت شدن دائمی صدا و کاهش تن صدا را به همراه داشته باشد.

تشخیص خونریزی طناب صوتی

طناب عصبی در حالت طبیعی، سفید رنگ است. زمانی که خونریزی اتفاق می افتد، استروبوسکوپی، بخش وسیعی از خون در تارهای صوتی را نشان می دهد و باعث می شود این ناحیه زرد و کبود به نظر برسد. آن چه که اهمیت دارد این است که خونریزی در مراحل اولیه تشخیص داده شود، چرا که تکرار خونریزی می تواند منجر به تغییر در پارامترهای ارتعاش و در نهایت تشکیل پولیپ تارهای صوتی شود.

درمان خونریزی طناب صوتی

تنها راه درمان خونریزی طناب صوتی، استراحت دادن به صدا می باشد. این روش درمانی به این معنا نیست که کمتر صحبت کنید، بلکه به این معنا است که فرد به هیچ عنوان نباید صحبت کند.

در مواردی که میزان خونریزی شدید باشد، نیاز به جراحی و برداشت خون خواهد بود. در کل، استراحت دادن به صدا، تمام آن چیزی است که بیمار نیاز دارد. اگر این اقدام بلافاصله بعد از خونریزی رعایت شود، شاهد نتایج درخشانی خواهیم بود و احتمال تشکیل اسکار نیز به حداقل خواهد رسید.

خونریزی طناب صوتی

برای درمان خونریزی طناب صوتی باید به صدا استراحت داد

آیا راهی برای پیشگیری از خونریزی طناب عصبی وجود دارد؟

اقداماتی وجود دارند که رعایت آن ها می تواند احتمال خونریزی طناب عصبی را به حداقل برساند. از جمله:

  • اطمینان از مصرف میزان کافی آب و مایعات و حفظ هیدراته بدن
  • انجام منظم چکاپ تارهای صوتی و تشخیص رگ های خونی که در معرض پارگی هستند، به خصوص آن دسته از افرادی که از صدای خود بیشتر استفاده می کنند
  • خودداری از کشیدگی صدا
  • عدم استفاده از استروئیدها که احتمال عفونت تارهای صوتی را افزایش می دهند
  • کمک به حفظ تمیز بودن تارهای صوتی با عدم استعمال سیگار و بودن در محیط های عاری از آلاینده ها
  • برای درمان می توان به دکتر متخصص تارهای صوتی تهران مراجعه کنید.

Source: https://www.news-medical.net/health/What-is-Vocal-Hemorrhage.aspx

تصاویر
  • خونریزی طناب صوتی
ثبت امتیاز
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: